csilanegyzet

Cseri Csilla

A különböző mozgásformákat kínáló stúdiók, fitnesztermek tanárai általában így mutatkoznak be: „Gyerekkorom óta szenvedélyem a sport”. Én ezt nem mondhatom el magamról. Hetente egyszer-kétszer hol sportoltam, hol nem.

Egy hideg téli napon eljutottam egy Kundalini jóga órára. A következő hétvégén 2 napos workshopot jógáztam végig. Félévvel később ott ültem a tanárképzőn.

Azóta is mindennap jógázom. A gyakorlás leköveti az élet hullámzó ritmusát. Kihívás elé állít, feszegeti az eddig elképzelt határaimat. De az élet más területein korábban tapasztaltakkal ellentétben, ugyanilyen intenzíven el is lazít. Felpumpál energiával, jó kedvvel, kreatív gondolatokkal. Mindeközben kialakít bennem egy állandó, nyugodt csendességet. Ennek élményét előhívom a mindennapokban is. Töredezettség mentesítőt, belső iránytűt installál. Folyamatos, ingyenes frissítéssel.

Élettel telibbnek érzem magam most, mint 10 éve.

Egy végtelen és gazdag utat látok magam előtt. Az eddig bejárt ösvény nagyobb bevételt, több szabadságot, új lehetőséget, kisebb alvásigényt, nagyobb fürgeséget, kitartást hozott már. Nagy bennem a kíváncsiság a maradék, közel 8 ezer kriya (adott célt szolgáló gyakorlatsor) iránt.

A Kundalini Jógát szokták a jógák királynőjének nevezni. Mint egy bölcs asszony, (a jóga-) technikák sokaságát használja. Nagyon erőteljes. Nem véletlenül hoz már az első órán intenzív megtapasztalást.

Eleinte csak az fűtött, másokat is támogassak abban, hogy átmásszanak saját, vélt testi és lelki kerítéseiken. Később találkoztam olyanokkal is, akik életükben nem láttak még jógát.  Az ő lelkesedésük, tapasztalásaik döbbentettek rá, ez a fajta jóga ugyan a kihívás – megpihenés tánca, de elsősorban mégis öröm. És ez az öröm mindenkié. Nincsenek korlátok. Sem az életkorban, sem a test kondíciójában.

Várlak szeretettel magán- és csoportos óráimon.

Cseri Csilla / Daya Prakash

Kundalini Jóga instruktor

30/64 10 267

 

Néhány sor tanítványok tollából:

Anikó, 44 éves: Két alkalommal fordultam Csillához és a Kundalini jógához. Először egy igen nehéz helyzetből rángatott ki két hetes gyakorlás. Másodszor, egy karrierváltás során néhány nap alatt pályára állított.

Cs. Róza, 16 éves: Csilla testnevelés órán tartott nekünk jógát. Ez volt az első jóga az életemben. Óra után azt éreztem, hogy még sosem voltam ilyen tiszta és nyugodt. Két hét múlva, szülinapomra jóga bérletet kértem.

Sz. Csenge 39 éves: Nekem a kundalini óra az út az egyensúlyhoz és ahhoz, hogy ne daráljanak be a hétköznapok. Nagyon sokat segít, leírhatatlan sok energiát ad. Arról nem is beszélve, hogy az ülőmunka után testileg is nagyon hasznos.

Katalin, cseppet sem spirituális, nagyon kritikus, 63 éves: Az órák alatt majd megdöglök, de utána napokig szárnyak nélkül repülök.