zsofinegyzet

Babocsai Zsófi

Mitől is egyedülálló a bodyArt edzés?

A bodyArt egy Yin Yang elméleten alapuló holisztikus edzésforma, melynek központjában az ember, mint test, lélek, szellem hármas egysége áll. A bodyArt fő elemeit a jógából és a gyógytornából veszi, illetve a japán Do-in és a Shiatsu masszázs mozdulatait is megtalálhatjuk benne. A klasszikus erőedzéssel ellentétben a hangsúly itt nem az egyes izomcsoportokon, hanem a test egészén van.

A gyakorlatok tudatos kivitelezése és a speciális légzéstechnikák  alkalmazása által a testedzés és a mentális relaxáció tökéletes összhangját adja. A bodyArt edzés gyakorlatai által javul a testtartás, fejlődik az egyensúlyérzék, az erő-és állóképesség, a koncentráció, a türelem és a test rugalmassága, olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai.

Gyakorlatilag          egy     bodyArt          órára tekinthetünk úgy is, mint egy aktív meditációra.           Nem   utolsó             sorban említeném, hogy   a          bodyArt,         a napjainkban oly gyakori mozgásszervi megbetegedéseket (amik gyakran már fiatal korban is megnehezítik az emberek mindennapjait a helytelen testtartás, mozgásszegény életforma miatt), hivatott megelőzni.

Én, bodyArt edzőként feladatomnak tekintem többek között a bodyArt filozófiáját is közvetíteni a vendégeimnek, hiszen a szép test és megfelelő tartás elérése érdekében nemcsak a testet, hanem a lelket is meg kell mozgatni.

TELEFON: +36305690959